TRÄDGÅRDAR

Öppna Trädgårdar 16.6.2024 kl. 12-17

Sök Trädgårdar

Viherpeippos trädgård

Viherpeippos trädgård

Ursprungligen frontmannahusets trädgård, nuförtiden Puutarhapavelu Viherpeippos hemträdgård med flera olika prydnadsväxter. Skörden från gamla nyttoträdgården är mycket meraän vad eget behov är, så inträdeesavgift innehåller en plastkasse äppel (går bra att hämta när äpplena är mogna). Plantor och andra trädgårdsprodukter kan man köpa med sig hem på temadagen. Trädgårdstips är gratis under temadagen!
OBS! Finns en öppen damm utan skyddsräcke samt giftiga växter, så trädgården passar inte för barn!

En gammal gård (ca 300m2) till ett frontmannahus, som hela tiden ändrar sig från en nyttoträdgård till en prydnadsträdgård. Det finns en gammal platta i trädgården, där man kan dra en slutsats att trädgården har vunnit en trädgårdstävling i 1975, som är också mitt födelseår. Även dokc jag är mera intresserat om den estetiska delen i trädgårdsskötseln än nyttoodling, har jag förvarat alla gamla element till frontmannahusets trädgård så som nyttoträdgården och träden vid grinden. Trädgården är aldrig klar - jag har alltid någon projekt på gång, och så ska det vara i trädgårdsentusiats trädgård!

Jag köpte huset i 2000 (mest pga. trädgården, även huset hade också behov av renovering), och på grund av begränsat fritid har jag bara småningom minskat gräsmattan och ökat mängden av växter.
Jag försöker lära känna alla växter jag rekommendera till mina kunder. Förutom alla vanliga basväxter växer i min trädgård några sällsynta växter som hemlock, magnolia och gulved. I trädgården finns även flera olika självplanerade och byggda konstruktioner, som vedskjul, liten damm med fontän, odlingslådor och mosaikarbete mm.

Trädgården skulle kunna också heta Pähkinälehto ("Nötlund") -så mycket har ekorren tagit med sig nötter till trädgården. En del av nötträden har redan vuxit större än äppelträden. För den som vill, finns det även små plator av nötträd att köpa.

Besökaren får också trädgårdsrådgivning under temadagen av trädgårdsägaren med pedagogisk inriktning.

Kontaktuppgifter
Ägare
Ulla Gartz
Adress
Perttiläntie 19 Visa på kartan
Postnummer
04420
Postkontor
Järvenpää
Landskap
Nyland
Kommun
Träskända
Telefon
040-216 6977
Inträdesavgift
4 euroa
Trädgårdsresemål
Nej
Öppenhållningstider
Tilläggsinformation

Öppet enligt överenskommelse och då är inträdesavgift 8 euro.

Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska