EVENEMANGSINFO

Material och information om temadagen Öppna Trädgårdar

Samarbetspartners för temadagen 2019

I år fortsätter vi vårt framgångsrika samarbete med Fiskars samt med Allergi- hud- och astmaförbundet med kampanjen ”Terv askel luontoon” . Ny sammarbetspartner för 2019 är Biolan.

Öppna Trädgårdar arrangeras av Puutarhaliitto i samarbete med Svenska Trädgårdsförbundet rf, tidningen Kotipuutarha och Nikolaj och Ljudmila Borisoff stiftelsen.

Sammarbetspartners är Fiskars, Biolan och Allergi- hud- och astmaförbundet. 

FISKARS

Fiskars gardening

Fiskars som grundades vid Fiskars Bruk år 1649 betjänar idag konsumenter runt om i hela världen. Våra trädgårdsredskap underlättar och gör ditt arbete effektivare år efter år, om det så är fråga om att rensa ogräs, räfsa, sopa, bevattna eller gallra. Vad än dina växter behöver så har vi de lämpliga redskapen för det. 

Trädgården erbjuder oräkneliga sätt att koppla av, allt från att beundra blommor till att klippa gräs eller att bara känna dofterna från naturen. Enligt forskningen så blir man även lyckligare bara av att vistas i en trädgård. 

Läs mera

BIOLAN

Puutarhafiilis pieni 4

Biolan är ett finländskt familjeföretag vars 45-åriga historia grundar sig på att skapa och utnyttja cirkulär ekonomi.

Biolans hela affärsidé förverkligas utgående från hållbar utveckling och utnyttjande av återvunna råvaror. Vi utvecklar produkter som minskar den miljöbelastning som människors dagliga liv orsakar.

Läs mera 

ALLERGI- HUD OCH ASTMAFÖRBUNDET

mielenterveys

Ta ett steg i naturen! Att röra sig i naturen samt arbeta i trädgården stärker immunförsvaret.

Allergi- hud- och astmaförbundet ordnar bl.a. i samrbete med WWF talkon mot invaderande arter vid vilka man rensar ut de oönskade arterna, rör sig i naturen och höjer den almänna känslan av välmående.

Läs mera