TRÄDGÅRDAR

Öppna Trädgårdar 16.6.2024 kl. 12-17

Sök Trädgårdar

Tiinas gård, Alajokivägen 3

Tiinas gård, Alajokivägen 3

Tina kom till huset 2012. Efter det har gården bökats om. I början blev det många bakslag pga jordmån och klimatet, - men man lär sig...och av någon underlig anledning växer trädgården hela tiden. Träd och andra växter har dragits upp från frön och sticklingar som vänner försett oss med, och en del växter är såklart även inköpta. Specialiteter är mina favoriter.

Tiina tuli Keskisestä Suomesta Ismon talohon kesällä 2002. Siitä lähtien on pihaa myllerretty, alkuun tuli takaiskuja maanlaadun ja ilmastonkin vuoksi, mutta ihminen oppii ... jostain kumman syystä piha aina vaan laajenee ja valmis ei ole kai koskaan. Puita ja kasveja on kasvatettu siemenistä, on saatu ystäviltä juurakoita ja jakotaimia, perennanvaihtotapahtumia kierrelty, toki tilattu ja ostettu puutarhoiltakin kasveja. Tykkään erikoisuuksista ja kivistä, Ismo siirtelee isoimmat.
2015-16-17 talvet olivat rankkoja täällä meren läheisyydessä, kasveja kuoli ja kärsi, mutta homma jatkuu. Uusia tulee tilalle.
Kotimaiset alppiruusut Haaga, Pohjolan tytär, Helsinki University, Mikkeli ja P.M.A Tigersted pärjäilee metsän reunassa, Nova Zembla, Roseum Elegans ja Grandiflorum ovat pysyneet vielä elossa. Nyt on kokeilussa pari kellanväristä, Alli ja Vieno. Kokeiltu on monia muita, vaan eivät pidemmän päälle elä.
Hemlokit ovat kasvaneet kovasti metsän siimeksessä. Kultakuusi, mustakuusia, pihtoja, pari lehtikuusta ja douglaskuusia(vielä pieniä) on pihapiirissä.
Mustilan siemenistä jalopähkinä, pähkinäpensaita, saarnivaahterat hyvässä kasvussa. Mustaselja jo kukkii ja japaninsiipipähkinäkin kasvaa vuosi vuodelta pikkuisen lisää.
Ihanat lemmikit, siniset ja valkoiset, ovat vallanneet pihaa...joinakin vuosina digitalis...ja maahumala... ja rönsyleinikki!!! Sinivaleunikkoa kokeilen jatkuvasti, vaan ei ole löytynyt paikkaa, missä viihtyy, se on ollut unelmissa jo vuosikausia. 2022 kesällä hommatut nousivat tänä keväänä. Josko nyt viihtyisivät.
Huhtikuussa 2023 metsää kaadettiin talon läheisyydestä, valoa on nyt enemmän. Ja mietittävää, mitä erikoispuita istutetaan talon läheisyyteen...

Vapaita kanoja ja luomua kasvimaata, hedelmäpuita ja marjapensaita omiksi tarpeiksi.

Tyttäret pitävät pop-up kahvilaa vierastalossa!

Kontaktuppgifter
Ägare
Tiina ja Ismo Roukala
Adress
Alajoentie 3 Visa på kartan
Postnummer
85180
Postkontor
Rahja
Landskap
Norra Österbotten
Kommun
Kalajoki
Telefon
0400-766570
Hemsida
Facebook profil
Inträdesavgift
Ei ole
Trädgårdsresemål
Nej
Öppenhållningstider
  • Enligt överenskommelse
Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska