TRÄDGÅRDAR

Öppna Trädgårdar 9.7.2023 kl. 12-17

Sök Trädgårdar

Näsis

Näsis gård är en gammal frälsgård från 1600-talet. Huset, ladugården och gårds miljö är frän 1800-talets slut. I Borgby liggande gården erbjuder gamla perenner, en härlig kökstrådgård, djur och ett äventyr till landet.
Vi serverar smakande mat och drickor på den Öppna trädgårdsdagen. Nature by Ampus butik är också öppen. Några andra försäljare också på plats.

Kom och njut av en härlig sommardag med hela familjen!

Näsiksen tila sijaitsee Sipoossa, Linnanpellonkylässä 4km Nikkilästä Pornaisiin päin, suositun moottoripyöräajoreitin varrella. Linnanpellon kylä on museosuojeltu, joka tarkoittaa, että alueelle ei saa rakentaa uudisrakennuksia vanhan kyläyhteisön säilymiseksi. Tila on lohkottu nykyisen 0,6 hehtaarin pihapiirin muotoon 2000-luvun alussa.

Iso maalaistalo ja navetta luo alueelle suojaisan pihapiirin. Puutarhan ja pihaa reunustavien penkereistutusten lisäksi tontin läpi virtaa pieni puro.
Komea kasvihuone reunustaa perinteistä ryytimaata. Kasvihuone toimii keväällä taimien alkukasvatuspaikkana ja myöhemmin ensisadon kasvatuksessa. Myöhemmin kesällä se täyttyy tomaateista, kurkuista ja maissista.
Kasvimaana toimii lavaviljelmät. Aidatut lavat tarjoilevat mm. porkkanaa, perunaa, kurpitsaa ja mangoldia. Moni- ja yksivuotiset yrtit kasvavat omissa ryhmissään. Yrttejä säilötäänkin runsaasti talven varalle, niin syötäväksi kun luonnonkosmetiikan valmistukseen.

Vanhanajan perinteiset perennat valtaavat kukkapenkit, lajikkeita on noin 100 erilaista. Perennat on saatu suurimmaksi osaksi isovanhempieni puutarhasta Tuusulasta. Puutarhassa suositaan kestäviä, itsensä hoitavia lajikkeita, jota voi tarpeen tullen jakaa niin omiin kuin muidenkin tarpeisiin. Kesäkukat kasvavat kauniissa ruukkuviljelmissä. Lisäksi pihalla on paljon hedelmäpuita ja marjapensaita.
Pihapiirissä vilistää paljon eläimiä. Kanat ja kukot saavat vapaasti käyskennellä pihapiirissä. Tilallamme elää myös 2 koiraa, 2 kissaa ja 2 kania. Kanit viettävät mukavia kesäpäiviä omissa ulkoaitauksessaan. Puutarha päivänä vieraileville lapsille on pientä kivaa tekemistä pihapiirissa.

Kontaktuppgifter
Ägare
Ann-Marie Hagman
Adress
Borgnäsvägen 411 Visa på kartan
Postnummer
04130
Postkontor
Sibbo
Landskap
Nyland
Kommun
Sibbo
Telefon
0405710744
Trädgårdsresemål
Nej
Öppenhållningstider
Tilläggsinformation

Öppet på trädgårdsdagarna kl 12-17

Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska