TRÄDGÅRDAR

Öppna Trädgårdar 16.6.2024 kl. 12-17

Sök Trädgårdar

Näsis

Näsis gård är en gammal frälsgård från 1600-talet. Huset, ladugården och gårds miljö är frän 1800-talets slut. I Borgby liggande gården erbjuder gamla perenner, en härlig kökstrådgård, djur och ett äventyr till landet.
Vi serverar smakande mat och drickor på den Öppna trädgårdsdagen. Nature by Ampus butik är också öppen. Några andra försäljare också på plats. Betalning med bankort eller kontant.

Kom och njut av en härlig sommardag med hela familjen!

Näsis gård ligger i Sibbo i Linnanpellonkylä, 4 km från Nikkilä mot Borgnäs, längs en populär motorcykelväg. Byn Linnanpelto är ett skyddat museiområdet, vilket innebär att inga nya byggnader får byggas i området för att kunna bevara den gamla bymiljön. Gården delades upp i form av den nuvarande gården 0,6 ha genom styckning i början av 2000-talet.

Ett stort bostadshus och en ladugård skapar ger en skyddad känsla för gården. Trädgården har blomrabatter runt tomten och det rinner en liten bäck genom trädgården.

Ett stort växthus representerar en gammaldags grönsaksodling. På våren driver man upp plantor där och man kan också få första skörde därifrån. Senare på sommaren fylls det av tomater, gurkor och majs. Vi odlar i odlingslådor och ådorna har staketet runt sig. Morötter, potatis, pumpor och mangold. Fleråriga och annuella örter växer i egna gruppet. Vi tar vara på örter och använder dem i matlagning och tillverkning av natuskosmetik.

Gammaldags perenner har sina platser i blomrabatter och det finns över 100 olika sorter. Vi har fått perenner från Tusby, från min farföräldrarnas trädgård. I trädgården föredrar vi tåliga, lättskötta växter, som vi kan dela till andra eller i eget bruk. Sommarblommor växer vackert i krukorna. Dessutom har vi äppelträd och bärbuskar.

Vi har flera djur på vår gård. Här bor 3 hundar, 1 katt och 1 kanin. På temadagen finns det eget litet program för barnen.

Kontaktuppgifter
Ägare
Ann-Marie Hagman
Adress
Borgnäsvägen 411 Visa på kartan
Postnummer
04130
Postkontor
Sibbo
Landskap
Nyland
Kommun
Sibbo
Telefon
0405710744
Trädgårdsresemål
Nej
Öppenhållningstider
Tilläggsinformation

Öppet på trädgårdsdagarna kl 12-17

Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska