TRÄDGÅRDAR

Sök Trädgårdar

Lohigatans trädgård

Lohigatans trädgård

Trädgård till ett frontmannahus, som är byggt år 1952 och utvidgat år 2010, i Urpola. Trädgården har alltid funnits här, den har bara ändrat formen under åren efter ägarnas intresser och kreativitet. I trädgården kombineras både nytto- och prydnadsträdgård samt ägarnas lekfullhet och påhittighet.

Trädgården ligger i stadsdelen Urpola, närä Urpolaån. Jorden är näringsrik och mullrikt, på tomten har alltid bott människor som har njutit av den fuktiga och mullrika jorden. I trädgården växer så som bärnuskar, äppelträd samt perenner. Lilla trädgården kröntes av präkiga och ursprungliga pioner, rhododendron "Mikkeli" med trädstam samt prydnadsrönn ger en hemlig plats för skydd. Varje år ändrar vi lite något i rabatterna, byter platser för växter eller planterar något nytt. Rabatterna är avgränsade med stenar, murar eller staket. Trädgårdens specialiteter är dörrar och fönster, rostiga skatter, räddade skyltar och vacka föremål. På gården finns även Liiterigalleria med sommarutställning: "Kauneutta, ideoita ja designia". En utställning av hantverk som är gjorda av olika återvunnet material samt återvinningskonst.

PALA MAATA JA TAIVASTA– blommor & konst - öppna trädgårdar på två härliga trädgårdar redan den femte gången! Två konstnärliga trädgårdsmästarens gårdar har öppet lö 6.8. kl. 12-18 och sö 7.8. kl. 12-18, då finns det möjlighet att bekanta sig med trädgårdar samt utställningar. Utställningar är själjutställningar, endast kontant betalningar vid köpet.

S:t Michels stad har gett ett kultupris för evenemanget i 2014 samt Rikalas trädgårdsstiftelse har gett stöd för vår verksamhet för två gånger. Tusen tack!

Mera info finns på Facebook:
www.facebook.com/Pala-maata-ja-taivasta-avoimet-puutarhat-1594177554151227/?fref=ts
www.palamaatajataivasta.blogspot.fi

Kontaktuppgifter
Ägare
Heini Kylliäinen
Adress
Lohikatu 10
Postnummer
50100
Postkontor
Mikkeli
Landskap
Södra Savolax
Kommun
S:t Michel
Telefon
+358505908137
Trädgårdsresemål
No
Öppenhållningstider
Tilläggsinformation

Lördag 6.8.2016 kl. 12-18.
Söndag 7.8.2016 kl. 12-18.

Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska