TRÄDGÅRDAR

Sök Trädgårdar

Kissanmaan keidas, Tampere

Kissanmaan keidas, Tampere

Trädgården ligger på bostadsområdet från 50-talet. Under fem års tid har vi anlaggt vår trädgård från sniglarna och snårvindor till en månsdig trädgård som passar för våra barn och hundar.

Marken är blöt och sniglar och snåvindor och sniglar trivdes bra i trädgården, tills vi började torka upp marken med grävmaskin. För att bli av med snåvindor måste vi byta ut en stor del av jorden på gården. Därför är alla planteringar så unga. Från gamla trädgården lämnades kvar enbart fruktträd (två äppelträd, plommonträd och körsbärsträd, en kapad tuja, en stor finnslide, en bergtall vid ingången, en riklig jordreva och häcken och staketet runt gården.

I trädgården finns två stora altaner, bassängen, stora men unga perennarabatter, grönsakslandet, växthuset och ett stor inhägnad område för hudar. Små hundar får följa med till trädgården med besökare, om de bara kommer överens med våra Bichon havanais. Våra hundar låter mycket, men de är snälla, det här som information till er som är rädda för hundar.

Vår trädgård är i huvudsakligen ung, så alla planteringar är små och väntar på att växa och breda ut sig. Det finns saker som är oklara, som det säkert finns i varje trädgård. Under sommaren har vi som projekt att bygga två nya perennarabatter, laga en ny bäck till dammen och bygga en trädgårdsbod.

Välkommen att ta en paus i vår oas, träffas och trivas! Om vädret tillåter, kan du ta dig en lur i hängmattan, bada i solen på terassen, smaka på bakelser i pop up –café (ta med småpengar) eller hoppa på trampolinen.

Växter i vår trädgård:
- päronträd "Tohtorin päärynä"
- japansk magnolia "Vanha rouva"
- japansk dvärgvide
- hortensia "Pinky-Winky"
- rosenhagtorn
- slokgran
- purpurapel "Royal beauty"
- pioner, stenpartiväxter, gräsväxter, perenner
- kan även finnas maskrosor!

Vi kommer också ordna plantbyte, så du kan ta egna plantor med och byta eller köpa plantor. Kom ihåg skirva namn till dina plantor!

Kontaktuppgifter
Ägare
Tiina Peltola
Adress
Sopulinkatu 10
Postnummer
33530
Postkontor
Tampere
Landskap
Birkaland
Kommun
Tammerfors
Telefon
ei
E-post
tiina.peltola(at)elisanet.fi
Hemsida
ei
Facebook profil
ei
Inträdesavgift
ei
Trädgårdsresemål
No
Öppenhållningstider
Tilläggsinformation

2.7.2017 kl 12-18. Öppen enligt överenskommelse.

Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska