TRÄDGÅRDAR

Öppna Trädgårdar 9.7.2023 kl. 12-17

Sök Trädgårdar

Arboretum Väinölänpuisto

Arboretum Väinölänpuisto

Arboretum Väinölänpuisto, 4,5h, har anlaggts och palnterats ca 10 år vid stranden av Iso-Teerijärvi. På området finns mycket planteringar, stigar, "rum" och personliga detaljer.

Vår trädgård har byggts av två personer på hand sedan 2010 på en gammal slutavverkning. I början tog det några år när vi fick allt röjt, innan vi kunde börja anlägga vårt arboretum.
Vårt mål är att skapa en personlig upplevelseskogsträdgård och förvara vilda växter och plantera nya med en tanke bakom sig. Arboretums karaktären skapar vår egenodlade (av frö) träd, damm, nyttoträdgård, utedusch, spången osv. Gångar, som är täckt av bark finns över en kilometer tillsammans, man får inte heller glömma bort alla planteringar, klematis, atsaleor och rhododendron. Området är som bäst på våren, men i augusti finns det också mycket att se och uppleva.

Välkommen att titta runt och fråga. Du får tips och idéer hur du kan ändra olika delar av din gård, t.ex. gräs till kuntta (skogsbotten) eller en äng. Fröodling av träd kan vi också ge bra tips, som vi har själv fått lära oss ”den hårda vägen”.

På temadagen har vi café ``Wanha Paja`` från Orivedeltä på plats med läckra kakor och kvalitets kaffe. På caféet funkar endast bankkort.
I parken är det tillåtet bara att gå på stigar, det kan finnas ormar på området. I arboretum finns också känsliga plantor och keramik, därför hundarna är inte tillåtna och vi önskar att föräldrarna ser efter sina barn.
Vid grinden finns det kartor.
Guidade turer kl. 13, kl. 14 och kl. 16.
Man kan parkera vid simstranden som är nära parken, avstånd till gården är ca 300m.
Rörelsehindrade, kontakta Minna före temadagen, tel. 0407406929.

Det är ett stort område som vi har här, så reservera tid för besöket och förstås för fika!

Kontaktuppgifter
Ägare
Minna Kaila
Mauri Kaila
Adress
Leppästentie 232 Visa på kartan
Postnummer
35100
Postkontor
Orivesi
Landskap
Birkaland
Kommun
Orivesi
Telefon
0407406929
Inträdesavgift
-
Trädgårdsresemål
Nej
Öppenhållningstider
Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska