EVENEMANGSINFO

Material och information om temadagen Öppna Trädgårdar

Vill du demonstrera produkter för dina besökare?

Under temadagen Öppna Trädgårdar kan trädgårdarna anmäla sig som produktdemonstratörer.

Årets samarbetspartner Kekkilä ger 30 deltagare möjlighet att testa olika täckmaterial, ett för grönsaksland samt planterings- och trädgårdsflis. Trädgårdarna får välja mellan en pall (60 säckar) Kekkilä Planteringsflis eller Kekkilä Trädgårdsflis och dessutom får de också 150 L Kekkilä Täckmaterial för grönsaksland. Mera info om täckmaterial (på finska).

Kekkiläs täckmaterial kan användas för att förbättra jorden och öka livskraften. Täckmaterialen gör också skötseln av grönsaksland och planteringar enklare samt minskar behöver av bevattning. Som en följd av klimatförändringen drabbas också hobbyodlaren allt oftare av både torrperioder och kraftiga regn i sin trädgård. Att använda täckmaterial eller låta marken vara täckt av växtlighet är bland de bästa sätten att minska effekterna av olika extremväder.

Av den som får produktpaketet förväntas att man bekantar sig med produkten i god tid före temadagen och att man berättar om produkten och visar produktförpackningen för besökarna under temadagen.

Kekkilä förväntar sig också att få minst två bilder från trädgården, där produkten är synlig och att Kekkilä har rätt till att publicera bilder som är tagna i trädgården på deras sociala medier. Om trädgårdar själva publicerar bilder, önskas att man då använder hashtags #avoimetpuutarhat2022 och #kekkilagarden.

För att kunna bli produktdemonstratör måste man ha anmält sin trädgård med i temadagen Öppna Trädgårdar 7.8.2022.
Här hittar du instruktioner för hur du anmäler dig.

Kekkila_logo_slogan_FI_2021.png