Aktuellt

Årets Öppna Trädgård 2023 finns i Hattula

Avoimet Puutarhat (avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi), Oct 5th 2023

Temadagen Öppna trädgårdar arrangerades på söndagen den 9 juli 2023 och årets tema var trädgårdens toner. Puutarhaliittos - Trädgårdsförbundets juryn har valt Sirpa och Juhani Mikkolas trädgård Mikkolan puutarha i Hattula som Årets öppna trädgård 2023.

Sirpa och Juhani Mikkolas trädgård hade fått nomineringar till hedersomnämnandet genom röstning till Årets öppna trädgård. Både besökare och juryn tycker att trädgården är mångsidig, full av överraskningar och tar bra hänsyn till den biologiska mångfalden genom trädgårdshobbyn. Årets tema, trädgårdens toner, förverkligas också på flera olika sätt i trädgården, så som i trädgårdens vattenelementer, den susande vinden i skogsträdgården och via fåglarnas kvittring vid fågelkullen.

Mer information:
Evenemangsansvarig Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori a puutarhaliitto.fi, 040 745 3005
Evenemangskoordinator Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry, jaana.ojanen​@puutarhaliitto.fi, 050 518 5715

mikkola-puro.jpg

Juryn uppskattade Sirpa och Juhani Mikkolas mångsida trädgård. Bild: Timo Taulavuori