Aktuellt

Meddelande till trädgårdarna: Öppna trädgårdar nästa söndag 9.7.2023

Avoimet Puutarhat (avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi), Jul 3rd 2023

Den riksomfattande temadagen Öppna trädgårdar är snart här igen! Söndagen den 9 juli 2023 kl. 12-17 öppnas nästan 850 trädgårdsportar för besökare, både i privata trädgårdar och i koloniträdgårdar. På trädgårdsportalen www.oppnatradgardar.fi kan du bekanta dig med trädgårdar som deltar i temadagen.

Årets Öppna Trädgård 2023 -röstning
Puutarhaliitto - Trädgårdsförbundet söker en trädgård som har lyckats väcka sinnena på temadagen Öppna trädgårdar 9.7.2023 för utmärkelsen Årets Öppna trädgård 2023. Besökare i trädgårdarna uppmanas att skicka in sina nomineringar till hedersomnämnandet, tillsammans med motiveringar, en bild och en eventuell video. Trädgården, som får hedersomnämnandet Årets Öppna trädgård 2023, tillkännages i september 2023. Du kan lämna in ditt förslag här. Röstningen sker under tiden 9.7.2023 kl. 12.00 - 16.7.2023 kl. 12.00.

Kekkiläs tävling
I samband med evenemanget ordnar en av evenemangets samarbetspartners, Kekkilä, en fototävling under tiden 26.6–14.7.2023. Du deltar genom att tagga bilderna med #avoimetpuutarhat och @kekkilagarden. Den som är intresserad av att delta kan bekanta sig närmare med tävlingsreglerna (på finska) på Kekkiläs hemsida.

Påminnelse till alla trädgårdsägare som deltar i temadagen
För att allt ska löpa bra under evenemanget ber vi dig vänligen beakta följande saker;
• Besökarna skall under temadagen 9.7.2023 erbjudas möjlighet att besöka trädgården klockan 12–17. ”Enligt överenskommelse” gäller inte den dagen, eftersom besökare oanmälda ska få besöka öppna trädgårdar under temadagens officiella öppethållningstid. Öppethållningstider som avviker från dessa kan inte godkännas under temadagen.
• Besökarna skall erbjudas möjlighet att besöka trädgården gratis på temadagen.

Mera information
Mera information får man via e-post: avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi
Vi strävar efter att svara på e-posten inom några dagar.


Materialet för temadagen är numera i elektronisk form och det hittar du på www.oppnatradgardar.fi under ”Evenemang”/”Informationsmaterial”.

Under temadagen 9.7.2023 kl. 10–17 svarar:
Timo Taulavuori tel. 040 745 3005
Jaana Ojanen tel. 050 518 5715

Information i realtid strävar vi efter att sköta via www.facebook.com/avoimetpuutarhat samt www.oppnatradgardar.fi och www.puutarhaliitto.fi

Öppna Trädgårdar arrangeras av Puutarhaliitto – Trädgårdsförbundet ry och Svenska Trädgårdsförbundet rf. Övriga samarbetspartners är Maiju och Yrjö Rikalas trädgårdsstiftelse, Nikolai och Ljudmila Borisoffs trädgårdsstiftelse, samt Kotipuutarha-lehti, Kekkilä och Marttaliitto. Evenemanget ordnas i samarbete med det europeiska Rendez vous aux Jardins-nätverket.