Aktuellt

Meddelande till trädgårdar: Ännu hinner du anmäla dig till Öppna trädgårdar!

Avoimet Puutarhat (avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi), May 15th 2023

Årets tema, som är gemensamt för hela Europa, är Trädgårdens toner och då kan både naturens ljud och musik höras i trädgården. Anmälningstiden till årets temadag tar slut den 1 juni och ännu hinner du anmäla dig till evenemanget genom att uppdatera din trädgårdsprofil på portalen eller skicka en begäran om uppdatering till oss: avoimetpuutarhat@puutarhalitto.fi 

Materialbrevet för Öppna trädgårdar
Årets material (portvimpel och klistermärken) skickas till trädgårdarna i början av juni. Kontrollera gärna att adressuppgifterna är rätt i din profil, så att brevet hittar hem till dig. Andra stödmaterial för temadagen är numera i elektronisk form och det hittar du på www.oppnatradgardar.fi under ”Evenemang”/”Informationsmaterial”.

Kontrollera din profil
Kom ihåg att uppdatera din profil! Du som redan har anmält dig till temadagen, kontrollera att anmälan säkert är klar, att din profil är synlig och att alla uppgifter stämmer i din profil. Kom ihåg att uppdatera din profil även om du inte deltar i evenemanget i år.

Avsluta trädgårdsprofilen 
Trädgårdsförbundet skickar flera pressmeddelande om temadagen före evenemanget, men det är viktigt att även trädgårdsägare är i kontakt med lokalmedierna och för det finns en färdig modell som ni kan använda. Man kan också informera om evenemanget i sociala medier. Man kan följa eller informera om temadagen på Instagram med: #avoimetpuutarhat2023 och #avoimetpuutarhat.

Informera om evenemanget 
Trädgårdsförbundet skickar flera pressmeddelande om temadagen före evenemanget, men det är viktigt att även trädgårdsägare är i kontakt med lokalmedierna och för det finns en färdig modell som ni kan använda. Man kan också informera om evenemanget i sociala medier. Man kan följa eller informera om temadagen på Instagram med: #avoimetpuutarhat2023 och #avoimetpuutarhat.

Dela din trädgårdskunskap
Marttaliitto och Puutarhaliitto – Trädgårdsförbundet (PUUHA-hanke) har påbörjat en gemensam kampanj och utmanar alla trädgårdsentusiaster att dela sin trädgårdskunskap och ge bra tips till andra trädgårdsintresserade. Mera info (endast på finska) om hur man kan dela sin kunskap och om kampanjen finns här: ”Jaa puutarhataito”.

Öppna Trädgårdar arrangeras av Puutarhaliitto – Trädgårdsförbundet ry och Svenska Trädgårdsförbundet rf. Övriga samarbetspartners är Maiju och Yrjö Rikalas trädgårdsstiftelse, Nikolai och Ljudmila Borisoffs trädgårdsstiftelse, samt Kotipuutarhalehti, Kekkilä och Marttaliitto. Evenemanget ordnas i samarbete med det europeiska Rendez vous aux Jardins-nätverket.

Mer information:

www.avoimetpuutarhat.fi och www.oppnatradgardar.fi  

Evenemangsansvarig Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori a puutarhaliitto.fi tel. 040 745 3005

Evenemangskoordinator Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry, jaana.ojanen a puutarhaliitto.fi tel. 050 518 5715