Aktuellt

Meddelande till trädgårdar: Anmälningstiden har börjat!

Avoimet Puutarhat (avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi), Apr 18th 2023

Öppna Trädgårdar ordnas i år 9.7. kl. 12–17. Nu är det dags att anmäla din trädgård om du vill vara med år! Anmälningstiden pågår till 1.6 och efter det postar vi material till de trädgårdar som har anmält sig till evenemanget i tid.

De trädgårdar som tidigare deltagit kan uppdatera sina uppgifter på www.oppnatradgardar.fi och kryssa i att de också deltar i år. Observera att om man inte kryssar i årets datum, så kommer trädgårdens uppgifter att döljas när evenemanget närmar sig.

Jaana hjälper Öppna trädgårdar
I år koordineras evenemanget Öppna trädgårdar igen av Jaana Ojanen. Hon hjälper vid behov med anmälningar och skapande av profil på webbsidan. Bäst når man henne med e-post på adressen: avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi. Telefon 050 518 5715.


Trädgårdens toner
Årets tema är trädgårdens toner. Trädgårdens toner kan vara naturens ljud, från fågelsång till syrsor. Evenemanget uppmuntrar till att organisera musiksessioner eller små trädgårdskonserter för besökarnas njutning.  

Öppna Trädgårdar arrangeras av Puutarhaliitto – Trädgårdsförbundet ry och Svenska Trädgårdsförbundet rf. Övriga samarbetspartners är Maiju och Yrjö Rikalas trädgårdsstiftelse, Nikolai och Ljudmila Borisoffs trädgårdsstiftelse, samt Kotipuutarha-lehti, Kekkilä och Marttaliitto. Evenemanget ordnas i samarbete med det europeiska Rendez vous aux Jardins-nätverket.

Mer information:

Evenemangsansvarig Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori a puutarhaliitto.fi tel. 040 745 3005

Evenemangskoordinator Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry, jaana.ojanen a puutarhaliitto.fi tel. 050 518 5715