TRÄDGÅRDAR

Öppna Trädgårdar 16.6.2024 kl. 12-17

Sök Trädgårdar

Maununnevan eloisa puutarha

Maununnevan eloisa puutarha

Mångsidig trädgård med elementer från skogsträdgården och också utrymme för slumpmässiga händelser. Riklig med sorter, speciellt fleråriga grönsaker, frukt och bär, naturväxter och andra växter som pollinerare tycker om. Växthuset i en gammal utebyggnad.

Den här gamla fronmannahusets trädgård har formats sig under 10 års tid till en helhet, där det växer skörd i olika form överallt på den 1500m2 stor tomt. I trädgården har samlats växter som ger nytta både för människor och andra djuren i trädgården. Växtligheten är i olika nivåer och frodig. Trädgården sköts som ett eget ekosystem, där alla elemnter ger stöd åt varandra och bill den biologiska mångfalden utan att inte glömma bort trviseln.

I trädgården finns över 100 fleråriga grönsaker, som anävänds till mat, t.ex. havtorn, strandkål, persikor, mullbär, vinrankor, plommon, päron, funkior, sparris, sockerbetor, spenatskräppa, luftlök...Dessutom har vi också ettåriga grönsaker och prydnadsväxter. Vi har också odlat ostronmussling, shiitake och igelkottstaggsvamp i låga svampbäddar. Vi har flera låga plaserade i trädgården. Vi tar hand om gamla träd som vi har i trädgården, speciellt ekar och äppleträd samt en stor och tät gran, där det bor ett ringduvapar.

Vi har använt återvunnet material i trädgårdens konstruktioner, sådant som vi har fått från andra ställen och som har funnits här på tomten. Nyhet för i år är ett växthus, som är byggt vid gamla utebyggnaden och fönstren har vi fått från en gammal skola, som revs ner. I växthuset finns också GAHT-system och vi behöver ännu finslipa där lite till.

Trädgården är en levande helhet och det finns plats för hela familjens experiment och projekt, konst, trädgådsfest och äventyr.

På temadagen har ungdomarna ett våffelcafé och det går att köpa fika med tilltugg.

Vi har också till salu boken Monivuotiset vihannekset (på finska) och t.ex. plantor av fleråriga grösnsaker.

Kontaktuppgifter
Ägare
Miina Ant-Wuorinen
Adress
Ladulåsstigen 12 Visa på kartan
Postnummer
00430
Postkontor
Helsinki
Landskap
Nyland
Kommun
Helsingfors
Telefon
0503704741
Trädgårdsresemål
Nej
Öppenhållningstider
Tilläggsinformation

Avoinna avoimien puutarhojen päivänä, muutoin sopimuksen mukaan.

  • Enligt överenskommelse
Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska