TRÄDGÅRDAR

Öppna Trädgårdar 20.6.2021 kl. 12-17

Sök Trädgårdar

Kohti syötävää metsäpuutarhaa

Kohti syötävää metsäpuutarhaa

Permakulturtankar i en gammal trädgård i Gumtäkt.

1930-luvulla rakennetun talon pihasta on vähitellen muotoutumassa pienoiskokoinen syötävä metsäpuutarha permakulttuurin periaatteita vapaasti soveltaen. Nykyiseen vaiheeseen kuuluu hedelmäpuiden ympärille koottuja kasvikiltoja, kohopenkkejä, monenlaista ravinteiden kierrätystä sekä kasvihuone, jossa on maavaraaja. Yksivuotista hyötyviljelyä mahtuu myös sekaan. Pienelle tontille on kertynyt monipuolinen lajisto, erityisenä mielenkiinnon kohteena monivuotiset syötävät kasvit. Omenapuissa ja vanhoissa perennoissa näkyy pihan historia. Puutarha on myös mehiläisten koti ja rauhallinen olopaikka.

Avoimet puutarhat -päivänä 5.7.2020 avoinna 12-17.
Tasatunnein lyhyitä tietoiskuja permakulttuurisista aiheista. Ohjelma 2020 alla. Pieni määrä syötävien monivuotisten taimia myytävänä.

Huom: Toivomme, että vierailun aikana pidetään turvallinen etäisyys muihin kuin oman seurueen jäseniin. Jos kävijöitä näyttää kertyvän paljon, saatamme pyytää tulijoita odottamaan hetken.

Tervetuloa!

Tietoiskut:
klo 12 Syötävä metsäpuutarha
klo 13 Mikä permakulttuuri?
klo 14 Monivuotiset syötävät kasvit
klo 15 Mikä permakulttuuri?
klo 16 Kasvihuoneen maavaraaja

Limingantie on kapea ja pysäköintitilaa niukasti. Lähin bussipysäkki on Kustaa Vaasan tiellä. Auton voi jättää Valtimontielle tai Annalan kentän parkkipaikalle, kävelymatkaa on silloin 100–200 metriä. Tontilla ei ole portaita eikä jyrkkiä korkeuseroja, mutta WC ei ole esteetön.

Taustaa:
Syötävä metsäpuutarha on metsän rakennetta ja luonnon prosesseja jäljittelevä puutarha, jossa kasvaa pääosin monivuotisia hyötykasveja. Tällaisessa puutarhassa pyritään suljettuun ravinnekiertoon, lajien keskinäiseen positiiviseen vuorovaikutukseen, kattavaan maanpeitteeseen ja luonnolliseen typensidontaan.

Permakulttuuri on suunnittelumenetelmä, jolla pyritään luomaan syötäviä ekosysteemejä ja kestäviä ihmisyhteisöjä.

Kontaktuppgifter
Ägare
Auli Kontinen
Adress
Limingantie 103 Visa på kartan
Postnummer
00560
Postkontor
00560
Landskap
Nyland
Kommun
Helsingfors
Telefon
040-5500 877
Inträdesavgift
maksuton
Trädgårdsresemål
Nej
Öppenhållningstider
Tilläggsservice
  • Tillgänglig för rörelsehindrade
  • Hundar tillåtna
  • Kaffeservering
  • Plantförsäljning
  • Självplock
  • Inkvartering
Servicespråk
  • Finska
  • Svenska
  • Engelska