EVENEMANGSINFO

Material och information om temadagen Öppna Trädgårdar

Biolans produktpaket 2020

Biolan erbjuder de trädgårdar som är intresserade en, möjlighet att prova på två nyheter och berätta om sina erfarenheter under temadagen. Paketen delas ut i den ordning som trädgårdarna anmält sitt intresse. Totalt finns det 40 paket.
Anmäl dig senast 23.4 via länken intill. Med produkterna får du klara användningsinstruktioner, tips och råd.


Biolans produktpaket: Biolan Trädgårdens mossmylla och Planter med underbevattningsbox 

Biolans Planter tillsammans med Trädgårdens mossmylla underlättar odlingen och bevattningen och erbjuder ett bekvämt och prydligt sätt att odla blommor eller ätbart var som helst. Kombinationen lämpar sig för odling såväl i trädgården, växthuset eller pallen som på terrassen eller balkongen. 

Biolans Planter är ämnad för odling av både blommor och ätbart. I bottnen av plantern finns en vattenbehållare varifrån vattnet sugs upp enligt växtens behov. Vattnet i behållaren räcker för t.ex. sommarblommor eller örter i ca. en vecka, varefter man enkelt fyller på mera vatten via bevattningsröret.

Trädgårdens mossmylla är den ekologiska hemodlarens val. Den tillverkas av material som antingen är återanvänt eller som förnyar sig snabbt. Mossan och biokolet som blandats i myllan gör växtunderlaget luftigare. Dessutom binder de vatten som de sedan långsamt frigör efter hand som myllan torkar. Tack vare dessa är bevattningsmellanrummen längre än för traditionella växtunderlag.

Av dem som får Biolans produktpaket förväntas det att: 

  • Man tar i bruk produkterna enligt instruktionen redan i maj, så att växterna hinner växa till sig före temadagen. 
  • Man förevisar produkterna för besökarna.
  • Man sätter upp affischen som kommer med produktpaketet i närheten av produkten.
  • Vi hoppas också på aktivitet på sociala medier. Vi hoppas att ni i samband med bilder på Biolans produkter på Instagram använder @biolansuomi samt #biolan #avoimetpuutarhat
  • Biolan delar gärna bilder på användningserfarenheter i sina egna kanaler på sociala medier.