EVENEMANGSINFO

Material och information om temadagen Öppna Trädgårdar

Biolans produktpaket 2019

Biolan erbjuder fyra olika produktpaket av vilka man kan välja ett som man vill prova på och sedan berätta om sina odlingserfarenheter för besökarna under temadagen. Produktpaketen delas ut i den ordning som trädgårdarna anmält sitt intresse för dem. Totalt delas 50 produktpaket ut, ett paket/trädgård.
Anmäl dig senast 28.4. med paketet kommer klara instruktioner och tips för hur produkten används.

1. Plantering av sommarblommor

Genom att använda rätt mylla och tillsätta långsamt verkande gödselmedel i samband med planteringen får man sommarblommorna att blomma hela sommaren lång utan större ansträngning.

Biolan Sommarblommylla är en ekologisk specialmylla för sommarblommor som planteras i balkonglådor, krukor eller amplar. Biokolet i sommarblommyllan binder vatten och avger det långsamt efterhand som växterna behöver det vilket gör att man inte behöver vattna så ofta. 

Biolan naturgödsel är ett ekologiskt gödselmedel som innehåller alla huvudnäringsämnen och spårämnen som växten behöver i en naturlig form, vilket garanterar att växterna växer bra och blommar rikligt. 

2. Gödsling av mossig gräsmatta

Att få en mossig gräsmatta att kvickna till lyckas nu i samband med gödslingen. Biolans mossätare för gräsmattor är ett specialgödsel för mossiga gräsmattor. Det torkar ut mossan och gödslar gräsen till tillväxt. Den torkade mossan behöver man inte räfsa bort utan den bryts ner av mikroorganismer. 

Eftersom mossätare för gräsmattor är huvudsakligen ett gödsel kan man använda det också fast gräsmattan inte är mossig. Påsen räcker till 200m2.

3. Odling av grönsaker 

Att odla egna ekologiska tomaret, gurkor,chilin eller meloner är verkligt lätt när man planterar dem i Biolans Växtsäck. Tillför bara vatten och plantorna. Växtsäcken innehåller långtidsverkande ekologisk gödsel som räcker för tre plantor under hela sommaren. 

När man dessutom kombinerar Växtsäcken med en Biolan Bevattningslåda är också bevattningen bekymmersfri. Bevattningslådan är en vattenbehållare varifrån vattnet sugs kapillärt till den utanpå liggande Växtsäcken efterhand som växterna behöver det. Vattnet räcker alltid minst för en vecka så om man använder en Bevattningslåda kan man lungt vara på semester eller t.ex. odla på stugan där man är bara på veckosluten. 

4. Odling av örter

Örter man själv odlat hämtar färg och smak till matlagningen. Biolan Örtagård innehåller biokol och ekologisk vitmossa som gör växtunderlaget luftigare och  förbättrar rottillväxten. 

När man dessutom kombinerar Örtagården med en Biolan Bevattningslåda är också bevattningen bekymmersfri. Bevattningslådan är en vattenbehållare varifrån vattnet sugs kapillärt till den utanpå liggande Örtagården efterhand som växterna behöver det. För sallad och örter räcker vattnet i Bevattningslåda för flera veckor. Så man kan lungt vara på semester eller t.ex. odla på stugan där man är bara på veckosluten. 

Av dem som får Biolans produktpaket förväntas det att: 

  • Man tar i bruk produkterna enligt instruktionen redan i maj, så att växterna hinner växa till sig före temadagen. 
  • Man förevisar produkterna för besökarna.
  • Man sätter upp affischen i A3 storlek som kommer med produktpaketet i närheten av produkten.
  • Vi hoppas också på aktivitet i sociala medier. Vi hoppas att ni i samband med bilder på Biolans produkter på Instagram använder @biolansuomi samt #biolan #avoimetpuutarhat
    Biolan delar gärna bilder på användningserfarenheter i sina egna kanaler på sociala medier.